Jolanda Woordes

Jolanda Woordes is de eigenaar en oprichter van GelderschGoed. Zij is geboren en getogen in de Achterhoek en kent de regio en de mentaliteit dus goed. Jolanda gaat zorgvuldig en doortastend te werk. In haar aanpak is zij betrokken, sensitief en serieus. Zij staat met beide benen op de grond en maakt zaken niet onnodig ingewikkeld. 

Opleiding

Na de middelbare school is Jolanda van Winterswijk naar Den Haag verhuisd om daar de Hbo-Jeugdwelzijnswerk te doorlopen. Vervolgens studeerde zij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden. In 1992 is zij afgestudeerd. Naast haar werkzaamheden heeft zij de opleiding Bedrijfskunde gevolgd bij de Stichting Leergang Bedrijfskunde in Utrecht. Deze opleiding heeft zij in 2002 afgerond.

Werving en selectie

Na haar studie psychologie heeft Jolanda als consultant en projectleider gewerkt bij Content Consultant Den Haag. Daar hield zij zich bezig met het werven en selecteren van kandidaten voor grootschalige projecten. Ook verrichtte zij studie- en beroepskeuze onderzoek voor outplacement kandidaten en sporters die aangesloten waren bij het NOC NSF.

Psychologisch onderzoek

De Achterhoek bleef trekken en zij startte in 1995 bij Geldergroep in Arnhem met de Achterhoek als werkgebied. Hier heeft zij zich bezig gehouden met psychologisch onderzoek in het kader van studie-en beroepskeuze, loopbaanbegeleiding, selectie & ontwikkeling.

Assessment

Vervolgens is zij een tiental jaren werkzaam geweest als assessmentpsycholoog bij Orga, Herfst & partners en Berenschot. Bij deze laatste organisatie heeft zij als managing consultant projecten geleid en collega's begeleid. Daarbij lag het accent op verandermanagement en managementontwikkeling.

Aansturen

Na een aantal bestuursfuncties te hebben verricht, werkte zij sinds 2005 in leidinggevende functies bij achtereenvolgens Randstad HR Solutions in Apeldoorn, Amsterdam en Deventer, Randstad Uitzendbureau in Flevoland en Romae in Utrecht.

Jolanda heeft direct en indirect leiding gegeven aan psychologen, secretariaatmedewerkers, testassistenten, re-integratie adviseurs, intercedenten, projectcoƶrdinatoren, accountmanagers en online communicatie specialisten. Zij houdt ervan om zich bezig te houden met zowel de inhoud, de organisatie als klantencontacten. Bij voorkeur samen met opdrachtgevers en collega's.

GelderschGoed

Een eigen bedrijf was een logische volgende stap. Aangezien het hart van Jolanda in de Achterhoek ligt en zij van huis uit psycholoog is, lag het voor de hand dat dit een psychologisch adviesbureau moest zijn. Temeer daar de dienstverlening die zij biedt, beperkt vertegenwoordigd is in de Achterhoek.

Vanaf april 2013 is zij van start gegaan met GelderschGoed, sinds augustus 2013 gevestigd in de Stationsstraat in Ruurlo.

Voor organisaties die landelijk werken heeft Jolanda de beschikking over locaties in HoutenDen Haag en Amsterdam.